Om bloggen

Har du någon gång undrat hur man får bort svettlukt från kläderna, vilka grönsaker som är i säsong just nu eller hur man gör egen yoghurt? Då är den här bloggen något för dig, den är full av gammal husmorskunskap och moderna vardagstips.

För länge sedan symboliserades makten i ett hem av husmors stora nyckelknippa. Ju rikare hem, desto fler nycklar. Det var bara husmodern som hade tillgång till allt i hemmet och hennes värde mättes i hur bra hon lyckades sköta det och få hemmet att blomstra. Husmors kunnande om självhushållning var enormt. Det var hon som visste hur man klarade sig med små medel och hur man fick nödtider att bli brödtider, och det utan att tära på jordens resurser i onödan. Hon kunde dessutom allt som var värt att veta om ett hem och gjorde det mesta själv ifrån grunden.

Man skulle kunna säga att varje nyckel husmor bar symboliserade ett stycke kunskap. En nyckel till varje hemlighet hon behövde veta för att få livet att bli så mycket mer än de knappa resurserna som hon hade tillgång till. Den kunskapen har många tappat idag, husmors nyckelknippa slarvades bort och ersattes av snabba lösningar, konsumtionshets och miljöförstöring. Den här bloggen är en motvikt till det, i den tänker jag plocka fram husmors nycklar och visa hur man kan göra många saker själv från grunden och bli lite mer självhushållande i nutid. Ja, helt enkelt bli en modern och ekologisk husmor som vill att hennes familj ska må så bra som möjligt.

(P.S. Det finns självklart även husmödrar av manligt kön. “Husmor” speglar i min blogg bara vad som finns i hjärtat, inte vad som finns på utsidan av kroppen.)

Annonser

3 responses to this post.

 1. Posted by Ingalill Markström on 5 november, 2013 at 21:50

  Mycket trevligt och bra att läsa. Sitter i Thailand och längtar såå efter fil och nu har jag provat ditt recept,ska bli spännande att proväta imorgon.
  Tack för roliga, bra tipsen.

  Svara

 2. Posted by Rebecca D on 14 juli, 2015 at 10:51

  Hej!

  Jag heter Rebecca och skulle gärna komma i kontakt med dig via mejl. Finns det någon mejladress jag kan kontakta dig på? Annars kan du nå mig på min mejladress.

  Vore kul att höra av dig!

  Tack på förhand, vänliga hälsningar,

  Rebecca

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: