Gästblogg: Påskmiddag hos Mejas Mat (förrätt)

Här kommer receptet till förrätten till påskmiddagen som gästbloggaren Theres har lovat att bjussa på (Husmor tackar och bockar!). Hon driver bloggen ”Mejas Mat” som är en blogg om barnmat och visar hur man kan göra både bebismaten och vuxenmaten på samma gång med ungefär samma ingredienser. Allt är enkelt, nyttigt, ekologiskt och smakar mums! Kika gärna in på Mejas Mat för att få mer tips och inspiration till hur du kan laga något roligare och nyttigare till barnen än korv med mos och ketchup. Men nu lämnar jag över ordet till Theres och Mejas Mat (som dessutom har fotat och lånat ut bilderna):

blinier1

BLINIER MED GUBBRÖRA (2 port)

Det här är en trerätters som går i temat ägg med tanke på att det snart är påsk. Vi börjar med ryska plättar som kallas blinier och en klassisk svensk gubbröra. Fast till de små utesluter vi den salta ansjovisen. Blinierna går bra att ge till bebisar från 6 månader men man kan då utesluta röran.

Redskap:
2 Skålar
Äggskivare
citruspress
Kniv & Skärbräda
dl
msk
krm
plättlägg
2 skålar
2 vispar

Röra:
1 ägg
1 dl creme fraiche
2 msk persilja
1/2 röd lök
1/4 krm peppar
1 tsk pressad citron

Tärna ägget i en äggskivare och lägg i en skål. Hacka rödlök och persilja fint. Tillsätt crème fraîche, citron, rödlök, persilja, peppar och blanda. Låt stå och dra i kylskåp i ca 1 timme.

Blinier:
1/2 dl mjölk
1 1/2 msk grädde
1 1/2 msk alkoholfritt öl
1 ägg
1/2 dl vetemjöl
skirat smör

Knäck äggen i en skål och vispa samman med mjölet, tillsätt grädde, mjölk och öl och blanda till en jämn smet. Stek plättarna i en plättlägg. Låt svalna något och servera med lite röra ovanpå.

SAMMA RECEPT TILL VUXEN (4 port):

blinier2Blinier:
2 dl mjölk
1 dl grädde
1 dl öl
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 krm salt
smör

Gubbröra:
2 ägg
1 dl creme fraiche
2 msk persilja
1/2 röd lök
1/2 burk ansjovis
kärlek (salt & peppar)
1 tsk pressad citron

Smaklig Spis!

——————————————————————————————————————————————————————–

Meny, dryck och inköpslista till hela påskmiddagen hittar du i förra inlägget (HÄR).
Receptet på varmrätten kommer imorgon (HÄR hittar du det) och efterrätten på tisdag (HÄR har du det).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: