Det strålar en stjärna…

I söndags var det en av de mysigaste dagarna på hela året, det var nämligen den första söndagen i advent. För mig börjar julen med första advent, det är då man kommer i julstämning och känner juleljusen lysa rätt in i hjärteroten. Dagarna innan första advent brukar vara riktigt blygrå och täckta av en kall, fuktig, mörk och dämpande känsla som går genom märg och ben. Det blir så mycket större kontrast då, när man äntligen kan plocka fram adventsstjärnan och adventsljusstaken. Det blir som ett brinnande hopp i mörkret som påminner om att ljuset kommer tillbaka, även den här vintern.

Känslan när man sen sitter där i det nystädade hemmet, med en mugg glögg och en näve pepparkakor, det är en härlig känsla. Mörkret faller tidigt och det blåser snålt utanför knutarna, men inne i värmen tänder man det första ljuset och börjar räkna ner till jul. Det är lycka! Husmor hade tänkt fira advent genom att göra en fin adventsstjärna i söndags, men livet kom emellan så mitt mysiga första adventspyssel fick bli lite försenat. Men det gör inget! Man kan ju lika gärna göra den här stjärnan som ett julpyssel när som helst innan jul.

Pyssel: GÖR EN FIN ADVENTSSTJÄRNA

Det är inte ofta husmor pysslar, men just vid advent passar det bra med ett snabbt och enkelt pyssel för att få den där rätta förväntansfulla julkänslan. Om du har några papper, ett kort snöre, en sax, en häftapparat och lite tejp hemma så kan du göra en fin julstjärna att hänga i fönstret. Den ser avancerad ut, men är väldigt lätt att göra. Själv snitsade jag till den lite med julrött papper, och om man vill ha det riktigt fint så kan man slå till med glittriga ark.

Du kan hämta en beskrivning av hur man gör här: PDF: GÖR EN FIN ADVENTSSTJÄRNA

Pyssel: GÖR ENKELT JULPYNT

rombSom en bonus så kan du lätt tillverka några julgransprydnader med samma teknik som för stjärnan ovan. En variant blir rombformad, den kan du se till höger. Det blir snyggast om du klipper fler och tunnare remsor än vad det ska vara i stjärnan. En annan variant är att bara sätta en på ett upphängningssnöre i ena spetsen när man har gjort en av de sex delarna till julstjärnan. Båda varianterna beskrivs i pdf:en ovan.

Annonser

One response to this post.

  1. Posted by Anna Eskilsson on 3 december, 2014 at 15:44

    Tack för tips på fint och trevligt pyssel. Ska testa med scouterna ikväll.
    Känner mig som lite språkpolis, men…
    Papperet ska vara kvadratiskt (inte fyrkantigt – även a4-papper är fyrkantiga, det har också fyra kanter). En fyrkant med fyra lika långa sidor är en kvadrat.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: