-Bara ett glas vatten, tack.

När man bjuder till fest så bör det finnas vatten på bordet. Men vanligt kranvatten är ju ganska tråkigt så varför inte piffa till det lite med några enkla knep? Det blir både vackert och fräscht om man serverar vattnet smaksatt med något av nedanstående förslag. Glöm inte att skrubba bort alla gifter på skalen innan du använder frukterna.

  • Gurkskivor
  •  Hallon (mosa dem en aning så att lite av saften blandas ut i vattnet)
  •  Tunna skivor färsk ingefära
  •  Skivor eller klyftor av lime
  •  Skivor eller klyftor av citron
  •  Skivor eller klyftor av apelsin
  •  Äppelskivor
  •  Några kvistar mynta (mosa lite för extra smak)
  •  Kuber av vattenmelon
  •  Jordgubbar i halvor
  •  Svarta vinbär (vissa säger att det är gott med svartavinbärsblad)
  •  Skivad rabarber

För den som vill göra något mer avancerat så ska nedanstående recept vara riktigt gott. Själv har jag inte provat det än, men det är en klassisk brittisk dryck som är bra för magen och har älskats i århundraden.

RECEPT: BARLEY WATER

Skölj 1,5 dl hela korn och blötlägg det i 8-10 timmar i 2 liter vatten. 
Koka i blötläggningsvattnet i en och en halv timme på svag värme under lock.
 Sila bort kornen. Smaksätt eventuellt drycken med pressad citron eller äppeljuice och söta eventuellt med socker eller honung. Servera Barley water varm i mugg eller kall med isbitar i. Drycken förvaras i kylskåp och håller runt fyra dagar. Kornen som man silar ifrån kan man använda i bröd eller gröt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: